Motorhelmen beschermen de hersenen tegen schade

Motorhelmen

Helmen zijn voor motorrijders van groot belang, ze beschermen de hersenen en het hoofd tegen eventuele schade.
Elke helm moet aan een ECE keurmerk voldoen, een gekeurde helm is herkenbaar aan een label met daarin een omcirkelde letter E met een cijfer erachter.

E6 wordt bijvoorbeeld gehanteerd in Nederland, terwijl dat voor België weer E6 is en voor Italië E3.

Skully P1:

High-tech motorhelm met ingebouwd display en achteruitkijkcamera. Met de helm op kun je dus alles zien wat er achter je motor gebeurt. De camera projecteert de beelden op het ingebouwde display.

Daarnaast is de helm via Bluetooth te verbinden met je mobiel waardoor je informatie als het weer kun opvragen. Daarnaast is de helm ook uitgerust met een navigatiesysteem, zodat je precies ziet en hoort waar je heen moet. De accu in de helm moet ongeveer negen uur meegaan.

Skully AR-1

Er zijn vele soorten motorhelmen maar de Skully AR-1 is de droom van vele motorrijders.
motorhelmDankzij een crowdfunding actie, een van de meest succesvolle ooit, komt de Skully in 2015 op de markt.

Skully is zonder enige twijfel de meest revolutionaire motorhelm ooit en zal de rijervaring van een iedere motorhelm maximaliseren.

De Skully AR-1 is voorzien van een groothoek camera, waardoor de drager van de smarthelm kan zien wat er links, rechts en achter gebeurd.

Achter het vizier zit een headsup display, waardoor men kan zien wat er gebeurd.

De camera zit niet in de weg en dankzij de beelden heeft men bijna geen dode hoeken meer, er is een zicht van 180°.

De Skully AR-1 is vanaf mei 2015 te koop voor een bedrag van €1.195,-

Schuberth C-3 Pro motorhelm

Sinds de Duitse helmfabrikant Schuberth de eerste systeemhelm ter wereld introduceerde heeft elke nieuwe generatie helmen van Schuberth de helmindustrie gerevolutioneerd. Met de introductie van de nieuwe C3 PRO, de vierde generatie systeemhelmen van Schuberth.

De nieuwe C3 PRO is namelijk niet alleen de stilste, veiligste en lichtste systeemhelm in zijn klasse. Twee volledig geïntegreerde antennes dragen zorg voor een sublieme geluids-kwaliteit en optimaal bereik van het optionele Bluetooth® SRC-systeem.

Dit gepatenteerde communicatiesysteem is eveneens volledig geïntegreerd zodat het extreem lage geluidsniveau van de C3 PRO (82dB bij 100 km/h) gewaarborgd blijft.

Comments are closed.