motorverzekering

Motorverzekering vergelijken

Met de motorverzekering van Motorverzekeraar.eu bent u goed verzekerd en beschermd. U kunt kiezen voor alleen de wettelijk verplichte aansprakelijkheidsverzekering (WA verzekering). Hiermee bent u verzekerd tegen schade die u met de motor toebrengt aan anderen. U kunt ook kiezen voor een uitgebreidere motorverzekering. Dan is bijvoorbeeld de schade aan uw eigen motor ook meeverzekerd.

Wat is een goedkope motorverzekering?

Als u een motor bezit, bent u wettelijk verplicht minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Er zijn veel aanbieders dus een motorverzekering vergelijken is verstandig.

Een motorverzekering vergelijken , berekenen en afsluiten via Motorverzekeraar.eu kan binnen enkele minuten. U kunt , via onze vergelijkingssoftware , de motorverzekering vergelijken op premie en op voorwaarden. Een premie voor uw motor berekenen ging nog nooit zo snel.

Met de motorverzekering van Motorverzekeraar.eu bent u goed verzekerd en beschermd met bijvoorbeeld de MotorVoordeelPolis.

MotorVoordeelPolis

De verkoop van motorfietsen zit flink in de lift. Steeds meer mensen ontdekken de goedkope motorverzekeringvoordelen van een motor voor het woon- en werkverkeer. Vooral 40-plussers. De MotorfietsVoordeelPolis kent een zeer voordelige ervaren rijders korting. Net als enkele andere voordeelpolissen kent ook dit huismerk een hoge aanvangskorting op basis van het aantal jaren dat de berijder zijn of haar rijbewijs heeft. Plus: voordelig repareren van gedekte (beperkt) casco schade bij een FOCWA motorherstelbedrijf.

De voordelen van onze goedkope motorverzekering : MotorVoordeelPolis

 • uitgebreide nieuwwaarderegeling: bij volledig casco is de motor het eerste jaar verzekerd op basis van nieuwwaarde, en tegen een geringe meerpremie kan deze termijn worden uitgebreid tot maar liefst 3 jaar(!)
 • Accessoires kunnen worden meeverzekerd
 • Uitgebreide pechhulp bij beperkte of volledige casco (All risk) dekking
 • Hoge korting afhankelijk van jaren rijbewijs
 • Bij schade gratis vervangend vervoer voor maximaal 14 dagen
 • Extra 'ervaren-rijders korting'

Verzekeraars

De verzekering van alle gerenommeerde verzekeraars zijn in onze vergelijking terug te vinden. Toch kan het zo zijn dat u een bepaalde verzekeraar niet aantreft in onze vergelijking, dit kan bijvoorbeeld liggen aan uw vergelijkingscriteria of dat de verzekeraar de premies niet beschikbaar heeft gesteld.

Welke dekking?

De keuze voor deze verzekering hangt bijvoorbeeld af van het type motor, uw leeftijd en het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd. U kunt kiezen uit 3 varianten van deze verzekering:

 • WA (Wettelijke Aansprakelijkheid): Een WA-verzekering is wettelijk verplicht. Met de WA-verzekering bent u verzekerd tegen schade die u veroorzaakt bij anderen. U kunt schade veroorzaken aan zaken, zoals een auto of motor, en aan personen. U hebt bij deze verzekering geen eigen risico.
 • WA + Beperkt Casco. (ook wel WA plus genoemd): Met de WA-verzekering met beperkt Casco bent u verzekerd tegen schade die u veroorzaakt bij anderen. Bovendien bent u verzekerd tegen schade aan uw motor door onder andere brand, storm, hagel en loslopende wilde dieren. Ook voor diefstal van uw motor bent u verzekerd. U hebt een eigen risico van 135 euro voor schade aan uw eigen motor.
 • WA + Volledig Casco (ook wel All risks dekking genoemd): Met de WA-verzekering met Volledig Casco bent u verzekerd tegen schade die u veroorzaakt bij anderen. Bovendien bent u verzekerd tegen schade aan uw motor door aanrijding, brand, storm, hagel, vandalisme en loslopende wilde dieren. Vandalisme betekent dat iemand met opzet iets heeft vernield. Ook tegen diefstal van uw motor bent u verzekerd. Hebt u schade aan uw motor door uw eigen schuld? Ook dat is verzekerd. Uw helm en motorkleding zijn meeverzekerd tot 750 euro. Ook bent u verzekerd tegen schade aan bijvoorbeeld sloten of een alarm. U hebt een eigen risico van 135 euro voor de schade aan uw eigen motor.

Uitbreidingen

Ongevallenverzekering opzittende verzekering

Waarvoor is de Ongevallenverzekering opzittende?
Door een ongeval met uw motor kan u of een andere persoon op de motor blijvend invalide raken of overlijden. De Ongevallenverzekering opzittende zorgt dat deze persoon of de nabestaanden een uitkering ontvangen.

Waar bent u bijvoorbeeld voor verzekerd?

U bent verzekerd voor:

 • het blijvend invalide raken van de bestuurder of passagier door een ongeval;
 • het overlijden van de bestuurder of passagier door een ongeval.

In de polisvoorwaarden van de motorverzekering staat precies waarvoor u wel en niet verzekerd bent.

Rechtsbijstandverzekering

Deze verzekering kunt u kiezen als aanvulling op de hoofddekking voor uw motor.

In onderstaand overzicht ziet u wat verzekerd is.

Je krijgt rechtshulp bij:

 • Het verhalen van schade aan je motor, op een ander die daarvoor aansprakelijk wordt gehouden.
 • Het verhalen van (letsel)schade van jouw en de overige inzittenden, ontstaan tijdens het met de motor deelnemen aan het verkeer.
 • Geschillen bij de aan- of verkoop of onderhoud bij een merkdealer of een Bovag garagebedrijf

Onze Voordelen :

pic

Gratis verhaalservice

Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.

pic

Gratis jaarlijkse polischeck

Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.

pic

direct verzekerd !

Aan het einde van uw aanvraag ziet u meteen of wij u een voorlopige dekking kunnen verlenen.

pic

Tot 75% no-claim korting

Hoe meer schadevrije jaren u heeft opgebouwd, hoe meer korting u krijgt op uw premie.