FAQs

V?

is een ART motorslot verplicht?

A.

Bij een WA motorverzekering stellen wij het gebruik van een gecertificeerd motorslot met ART keurmerk niet verplicht.
Bij een WA Plus en All Risk motorverzekering geldt vaak:
1. Een ART motorslot is altijd vereist
2. Een ART motorslot én een SCM-alarm zijn vereist voor motoren met een dagwaarde boven 10.000 euro.

V?

Welke aanvullende dekkingen kan ik afsluiten bij mijn motorverzekering?

A.

Welke aanvullende dekkingen kan ik afsluiten bij mijn motorverzekering?
U kunt uw motorverzekering aanvullen met de volgende dekkingen:
1. Ongevallen Opzittenden
2. Motor Rechtsbijstand

V?

Zijn extra aangebrachte accessoires meeverzekerd?

A.

Ja, als u een volledige cascoverzekering heeft, dan vergoeden wij vaak boven het verzekerde bedrag € 500,- voor schade aan accessoires en meeruitvoering. Dit geldt voor accessoires en meeruitvoering die niet in de oorspronkelijke cataloguswaarde van uw motor zitten.

Met accessoires bedoelen we alles wat er op, in of aan de motor gemonteerd is. Zoals uw koffers, kuip of alarminstallatie.

V?

Heb ik bedenktijd na het afsluiten van de motorverzekering?

A.

Nadat je een verzekering hebt afgesloten, heb je 14 dagen bedenktijd. Wil je de verzekering toch niet? Laat het ons dan binnen 14 dagen weten. Je betaalt dan niks.

V?

Voor wie geldt de opzittenden verzekering?

A.

De opzittendeverzekering geldt zowel voor de bestuurder, de duopassagier als de inzittende(n) van een zijspan. Deze verzekering is extra belangrijk voor de bestuurder, omdat de bestuurder de schade bij eigen schuld niet op de tegenpartij kan verhalen. De verzekering vergoedt de werkelijk geleden schade zoals kosten van aanpassing, medische behandeling en inkomstenderving.

V?

Ik heb een tweede motor te verzekeren, krijg ik hierop dezelfde korting ?

A.

Indien u alleen u op de twee (of meer) motoren rijdt, dan krijgt u dezelfde korting als op de verzekering van de eerste motor. Indien uw partner (ook) op de 2e motor gaat rijden, dan krijgt ook zij dezelfde korting als op de verzekering van de eerste motor, echter nooit meer als het aantal jaren dat uw partner zijn/haar motorrijbewijs heeft.

V?

Is een motorverzekering verplicht?

A.

De basis voor elke motorverzekering is de Wettelijke Aansprakelijkheid verzekering (WA). Zonder een WA verzekering mag een motor de weg niet op. Je bent wettelijk verplicht om minstens een WA verzekering af te sluiten als je motor gaat rijden.